Välj en miljövänlig hoodie

Visst ska en hoodie vara snygg och ha flera intressanta detaljer för att stå ut från mängden. Trycket ska vara smart placerat och gärna ge direkt association med företaget.

Färgen eller motiven på hoodien ska också vara lite extra bearbetade. Men en av de viktigaste aspekterna man bör ta hänsyn till när man tillverkar eller köper en hoodie, är att materialet ska vara skönt och kvalitativt.

En hoodie är vanligtvis gjord i bomull av sweatshirtvariant, även om modebranschen har kommit med alla möjliga nya material som tyll, kashmir, linne och siden samt ull.

Dock passar bomull till alla väder och andas behagligt. För att göra materialet ännu mysigare och för att vara på den säkra sidan vad gäller allergier och sjyst tillverkning, är det ett smart drag att välja en hoodie av ekologisk fairtrade bomull.

Bomull hör till de råvaror som orsakar mest miljöförstöring och problem för arbetarna. Odlingarna kräver enorma mängder vatten och att färga bomull orsakar förgiftning av vattnet samt farliga kemikalier för arbetarna.

Eftersom miljöaspekten har blivit så pass viktig i våra samhällen idag och kunderna kräver en CSR-policy av företagen, är det bra att visa sina kunder att man bemöter dessa önskningar, genom att själv engagera sig i miljön.

En hoodie av ekologisk bomull kostar inte speciellt mycket mer, men känns bättre mot kroppen och man vet dessutom att den har tillverkats under bra förhållanden; något som får dina kunder att associera dig med ett gott omdöme och engagemang.

På printoz.se har man många olika typer av hoodies att välja mellan och de går att få i ekologisk fairtrade bomull. Tryck sedan ditt varumärke på den och sätt det i olika positioner eller med flera färgkombinationer, så får du den ultimata huvtröjan att ta med på mässor, ge bort till kunder eller till dina anställda.

Alla kommer att uppskatta gesten samt att äga en snygg och miljövänlig hoodie som går att ta fram vid alla tillfällen.